Ohjeet

Ohjekirja Tuntu lauteille

Ohjekirjasta löydät ohjeet saunan lauteiden asennukseen ja käyttöön liittyen.

Riippulauteiden asennus saunaan on helppoa ja nopeaa. Ohjekirjasta löydät saunan lauteiden yksityiskohtaiset asennusohjeet kuvien kera. Lisäksi ohjekirjassa on saunan lauteiden hoito- ja huolto-ohjeet.

Mikäli sinulla tulee missä tahansa vaiheessa kysyttävää, ota huoletta meihin yhteyttä. Autamme mielellämme kaikissa tuotteisiimme liittyvissä kysymyksissä.

Ohjevideo

Ohje Tuntu-riippulauteiden istuinosien irroittamisesta ja kiinnittämisestä. 

Kysymyksiä ja vastauksia

Haluan saunaani riippulauteet. Mitä osia tarvitsen?

Riippulauteiden runkoon tarvitset kaksi pakettia: kannattimet ja runkopalkit. Tämän lisäksi tarvitset istuinosat, normaalisti kolme kappaletta. Istuinosiksi voit valita kankaiset tai puiset istuimet, oman makusi mukaan.

Tuntu tarjoaa rippulauteisiin kankaisia istuinosia. Ovatko ne hygienisiä?

Kankaisilla istuinosilla saunan hygienia paranee. Käyttämämme kangas imee vähemmän kosteutta ja kuivuu nopeammin kuin puu. Istuimet ovat helposti irrotettavissa pesua varten, joten ne voi pestä pesukoneessa aivan kuten laudeliinat. Voidaan perustellusti sanoa, että nämä ovat konepestävät saunan lauteet. Kunnollisen pestävyyden ansiosta saunan hygienia paranee. 

Miten kangas toimii käytännössä?

Erinomaisesti. Kangasmateriaali on tarkoin valittua, Tuntulle tätä käyttötarkoitusta varten valmistettua teknistä Linate -polyesterikuitukangasta. Kangas näyttää pellavalta, tuntuu puuvillalta, mutta toisin kuin luonnonkuidut, se ei veny käytössä, ei kutistu pesussa, imee vähemmän kosteutta, kuivuu nopeasti ja siliää itsekseen. Se tuntuu iholle miellyttävälle ja hengittää hyvin.

Kaverini painaa yli sata kiloa, kestävätkö riippulauteet häntä?

Lauteiden lujuus on testattu VTT:n saunalaboratoriossa, jossa sekä kankaisten että puisten istuinosien on todettu kestävän turvallisesti vähintään 130 kg:n kuorman per istuinosa. Tässä luvussa on huomioitu varmuuskerroin ja kuorman dynaamisuudesta aiheutuva sysäyskerroin. Omissa testeissä painoja on ollut jopa 200 kg/istuinosa ilman ongelmia. Turvallisuuden takaamiseksi Tuntu on määritellyt ylärajaksi 120 kg / istuinosa.

Voiko riippulauteissa olla maaten?

Voi, vaikkakin moni entinen makoilija tykkää lekotella istualtaan lauteiden antaman leppoisan asennon ansiosta. Saunan ja saunaosaston voi halutessaan suunnitella myös siten, että vain osa lauteista on riippulaudetta, jolloin tilaa jää myös makuulaverille.

Voiko lauteilla istua enemmän saunojia kuin on istuimia?

Voi. Käytännössä kahden ostuinosan päällä istuessa rakoa ei selän takana tunne. Istuinrivistön voi peittää laudeliinalla tai pyyhkeellä yhteinäisemmän istuimen saamiseksi.

Oisko teillä mitään kivaa vinkkiä lauteiden kanssa?

Kyllä vain. Suosittelemme tekemään alalauteen takaseinään asti, jolloin alalauteesta tulee saunaan kuin toinen lattia. Yhtenäistä lattiapinta-alaa ja lauteen palkkien helppoa irrotettavuutta hyödyntämällä saat ala-lauteen pinta-alan hyödynnettyä helposti muuhun käyttöön kun et ole saunomassa.

Haluaisin keskustella lauteista tarkemmin. Keneen voin ottaa yhteyttä?
Ota epäröimättä yhteyttä suoraan meihin, autamme mielellämme eteenpäin!